zelena aenergija

FZOEU objavljuje Javni poziv za sufinanciranje energetske obnove ZGRADA SA SVOJSTVOM KULTURNOG DOBRA

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) objavilo je „Javni poziv za sufinanciranje energetske obnove zgrada sa svojstvom kulturnog dobra“.

Pozivom se želi poduprijeti provedbu mjera za energetsku obnovu vanjske ovojnice, učinkovitije strojarske sustave, elektrotehničke sustave i ugradnju jednog ili više novih sustava za korištenje obnovljivih izvora energije u postojećim zgradama javne namjene sa svojstvom kulturnog dobra sukladno posebnim propisima.

Ukupan raspoloživi iznos bespovratnih sredstava je 9,7 milijuna kuna, a maksimalna visina bespovratnih sredstava po prijavi iznosi 1 milijun kuna. Intenzitet potpore će se određivati putem više kriterija i mjerila, a najveći mogući postotak potpore iznosi do 80% prihvatljivih troškova.

Prihvatljivi su troškovi:

  • provedbe mjera energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije i
  • stručnog nadzora radova.

PDV je opravdan trošak ukoliko nije nadoknadiv.

Prihvatljivi prijavitelji su jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, tijela državne uprave, ustanove te ostali proračunski korisnici.

Podnošenje projektnih prijedloga moguće je od 11. prosinca 2020. godine, a podaci prijave mogu se upisivati i dokumenti spremati u sustav od 3. prosinca 2020. godine. Prijave će se zaprimati najkasnije do isteka 2020. godine, odnosno do iskorištenja sredstava, što prije nastupi.

Obrt Vitar u krmu nudi Vam razvoj projektne ideje i kompletnu izradu projektnog prijedloga i podnošenje istog u sustav FZOEU-a „e-Prijave“. Naša posebna specijalizacija u području energetike te znanje i dugogodišnje iskustvo u pripremi i evaluaciji projektnih prijedloga na europskoj razini, osigurač je za kvalitetnu pripremu Vašeg projektnog prijedloga.

Slobodno nam se javite za više informacija i za besplatnu provjeru prihvatljivosti Vaše projektne ideje, na info@vitarukrmu.hr ili na +385 92 263 94 65.

Prijava projektnog prijedloga dosta je obuhvatna te je potrebna priprema opsežne dokumentacije, zato nam se javite u čim kraćem roku.

House photo created by creativeart – www.freepik.com