Objavljen je natječaj za program EUREKA u 2021. godini

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) objavila je poziv za međunarodne suradničke projekte u 2021. godini iz programa EUREKA.

EUREKA je program kojim se potiču mikro, mala, srednja i velika poduzeća na suradnju s međunarodnim partnerima u pokretanju istraživačko-razvojnih (IR) aktivnosti.

Temeljni cilj programa EUREKA je potaknuti tvrtke na ulaganje u aktivnosti istraživanja i razvoja te na taj način jačati njihov inovacijski kapacitet. EUREKA potiče suradnju i ujedinjavanje resursa poduzetnika kako bi putem međunarodne suradnje razvile inovativne i globalno konkurentne proizvode, procese ili usluge. Programa EUREKA pruža potporu visokokvalitetnim, tržišno usmjerenim projektima istraživanja i razvoja kako bi stvorila temelje za međunarodni tržišni plasman i osnažila europsku tehnološku konkurentnost.

Ne postoje tematska ograničenja nego se koristi pristup “bottom-up” te mogu projekti aplicirati za bilo koje tehnološko područje, a obuhvačati moraju razvoj novog proizvoda, procesa ili usluga.

Popis zemalja koje sudjeluju možete pogledati ovdje.

Budući da su EUREKA projekti međunarodne suradnje, minimalni broj zemalja uključenih u projekt su dvije zemlje članice inicijative. Partneri na projektu moraju biti iz najmanje dvije različite zemlje.

Maksimalni iznos bespovratne potpore po pojedinom projektu iznosi 60% za mala poduzeća, 50% za srednja poduzeća i 40% za velika poduzeća, ali najviše do 200.000 EUR.

Rok za dostavu punih projektnih prijava je 3. svibnja 2021. godine.

Ovdje se nalazi popis ugovorenih projekata hrvatskih prijavitelja kroz dosadašnje natječaje EUREKA.

Više pročitajte ovdje.

Za pomoć u realizaciji Vaše ideje nas kontaktirajte na info@vitarukrmu.hr ili telefonom 092 263 94 65. 

Na Vas možemo izraditi poslovni plan koji je obvezni sastavni dio projektne prijave, možemo Vam pomoći u pronalaženju projektnog partnera i izraditi kompletnu projektnu prijavu.

Garancija za uspjeh:

  • 17-godišnje iskustvo u izradi poslovnih planova,
  • 15-godišnje iskustvo u pripremi projekata koji se financiraju iz EU fondova i
  • 10-godišnje iskustvo u evaluaciji projekata koji se financiraju iz EU fondova.
0 Comments