javni_pozivi

FZOEU objavljuje Javni poziv za sufinanciranje mjera povećanja energetske učinkovitosti i uvođenje obnovljivih izvora energije U INDUSTRIJSKIM SUSTAVIMA, OBRTNIČKIM MANUFAKTURAMA i OPG-ima

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) objavilo je „Javni poziv za sufinanciranje korištenja EnU i OIE u industrijskim sustavima, obrtničkim manufakturama te OPG-ima“.

Pozivom se želi poduprijeti provedbu mjera energetske učinkovitosti i/ili mjera za korištenje obnovljivih izvora energije koje će u industrijskim sustavima, obrtničkim manufakturama te OPG-ima (proizvodna i/ili prerađivačka industrija) dovesti do uštede energije od minimalno 30% uz jednake izlazne parametre predmetnog sustava ili procesa.

Ukupan raspoloživi iznos bespovratnih sredstava je 25 milijuna kuna, a maksimalna visina bespovratnih sredstava po prijavi iznosi 1,5 milijuna kuna. Intenzitet potpore iznosi do 80% prihvatljivih troškova za projekte koji se provode na području posebne državne skrbi RH i na prvoj skupini otoka, do 60% prihvatljivih troškova za projekte koji se provode na drugoj skupini otoka i na brdsko-planinskom području, a do 40% prihvatljivih troškova za projekte koji se provode na ostalim područjima RH.

Prihvatljivi su troškovi:

  • nabave i ugradnje mjera (projekata) energetske učinkovitosti (EnU),
  • nabave i ugradnje sustava korištenja obnovljivih izvora energije (OIE) i
  • stručnog nadzora radova.

Prihvatljivi prijavitelji su trgovačka društva u javnom sektoru i izvan javnog sektora, fizičke osobe (obrtnici) i obiteljska poljoprivredna gospodarstva za projekte iz industrijskog sektora i područja industrijskih proizvodnih procesa (proizvodna i/ili prerađivačka industrija).

Podnošenje projektnih prijedloga moguće je od 14. prosinca 2020. godine, a podaci prijave mogu se upisivati i dokumenti spremati u sustav od 1. prosinca 2020. godine. Prijave će se zaprimati najkasnije do isteka 2020. godine, odnosno do iskorištenja sredstava, što prije nastupi.

Obrt Vitar u krmu nudi Vam razvoj projektne ideje i kompletnu izradu projektnog prijedloga i podnošenje istog u sustav FZOEU-a „e-Prijave“. Naša posebna specijalizacija u području energetike te znanje i dugogodišnje iskustvo u pripremi i evaluaciji projektnih prijedloga na europskoj razini, osigurač je za kvalitetnu pripremu Vašeg projektnog prijedloga.

Slobodno nam se javite za više informacija i za besplatnu provjeru prihvatljivosti Vaše projektne ideje, na info@vitarukrmu.hr ili na +385 92 263 94 65.

Prijava projektnog prijedloga dosta je obuhvatna te je potrebna priprema opsežne dokumentacije, zato nam se javite u čim kraćem roku.

Slika za objavu:

https://www.freepik.com/free-photo/world-habitat-day-close-up-picture-little-cart-which-full-coins_10401556.htm#page=1&query=sustainable%20development&position=36

Money photo created by jcomp – www.freepik.com