općine, gradovi, energetika

Studije izvodljivosti, analize troškova i koristi, investicijske studije

Pripremate studijsku dokumentaciju za projekt koji želite financirati bespovratnim EU sredstvima? Planirate provedbu nekog projekta i želite prethodno provjeriti njegovu financijsku i ekonomsku prihvatljivost?

Želite investirati u neki projekt, ali ne znate je li taj projekt profitabilan?

Hoćete li za neki projekt tražiti vanjskog investitora i trebate detaljne financijske kalkulacije projekta i investicijsku dokumentaciju kako bi mogli potencijalnog investitora uvjeriti u profitabilnost projekta? Možda trebate o profitabilnosti projekta uvjeriti upravu, vlasnika?

Planirate provedbu nekog projekta, ali se isti čini neizvediv zbog niskih planiranih prihoda iz projekta / neodobravanja projekta od strane vlasnika, javnosti itd.?

Za Vas imam sljedeća rješenja:

  • Izradu studija izvodljivosti s analizom troškova i koristi;
  • Izradu pred-investicijske i investicijske dokumentacije: poslovnih planova, pred-investicijskih studija, investicijskih studija, simulaciju investicijskog ulaganja u različitim varijantama i optimiziranje istog, drugu investicijsku dokumentaciju prema vašim potrebama;

Studije izvodljivosti s analizom troškova i koristi izrađuju se prema EU metodologiji koja je definirana dokumentom „Guide to Cost-Benefit Analysis of Investment Projects – Economic appraisal tool for Cohesion Policy 2014-2020“.

Investicijska dokumentacija izrađuje se prema preporučenom sadržaju ili uputama institucija koje dodjeljuju bespovratna ili subvencionirana kreditna sredstva, a na koja se javljate vašim projektom (poput HBOR, HAMAG, komercijalne banke, ministarstva, županije, gradovi, općine itd.). Sadržaj investicijske dokumentacije prilagođava se i nadograđuje prema vašim zahtjevima odnosno zahtjevima svakog specifičnog projekta (različite simulacije, optimizacije, uvažavanje različitih mogućnosti i izvora financiranja projekta i sl.).

Izrada studija izvodljivosti s analizom troškova i koristi i izrada svih vrsta investicijske dokumentacije uvijek se prilagođava i nadograđuje sa specifičnostima pojedinih projekata, a to mi omogućuje 19-godišnja praksa u izradi istih, bogate vlastite baze podataka i vlastiti kalkulacijski modeli s mogućnošću raznovrsnih simulacija.

Business vector created by Dooder – Freepik.com