predavanja u energetici

Predavanja

Energetski projekti često se tretiraju kao neke vrste projekti javnog dobra pa se zbog toga nerijetko događa da se ekonomska prihvatljivost i dugoročna održivost tih projekata shvaća kao nešto što nije jako bitno. No, postoji vrsta razloga zašto je ekonomika u energetici sve važnija tema.

Postoji puno uspješnih projekata koji su u početku pripreme iskazivali negativne ekonomske i financijske pokazatelje. Pomoću detaljnih analiza i optimizacija, danas su to jako dobri projekti. Po drugoj strani, na žalost, postoji i dosta neuspješnih, slabo isplaniranih projekata, koji se neće moći nikad proglasiti kao primjer dobre prakse. Unatoč tomu, da obuhvaćaju super mjere ali na žalost, bez pozitivnih ekonomskih rezultata.

Postoji velika razlika između dobro ekonomski i financijski isplaniranim projektima i onima drugima, koji to nisu. Jer u buduće svi želimo što manje tih drugih projekata, volim svoje bogato znanje i iskustva dijeliti i s tim stvarati uvjete za što više onih projekata iz grupe uspješnih primjera dobre prakse.

Sa svojim znanjem i iskustvima mogu pripremiti predavanja na sljedeće teme:

  • uspješno planiranje energetskih projekata,
  • ekonomski i financijski pokazatelji u energetici,
  • optimiziranje energetskih projekata s prikazom alata za izradu simulacija,
  • mogućnosti financiranja energetskih projekata,
  • vođenje, upravljanje i praćenje energetskih projekata i njihovih pokazatelja uspješnosti tijekom planiranja, provedbe i nadalje tijekom ekonomskog doba projekta,
  • alati za ekonomsku i financijsku analizu projekata: analiza izvodljivosti, različite simulacije za optimizaciju projekata, izračunavanje ekonomskih i financijskih pokazatelja projekta, analiza troškova i koristi (cost-benefit analiza) i drugi,
  • lokalno energetsko planiranje.

Način izlaganja će se prilagoditi ciljanoj grupi slušatelja i vrsti događaja.

Rado ću se odazvati vašemu pozivu za pripremu predavanja.

Lista dosadašnjih predavanja

Business vector created by Dooder – Freepik.com